iQ Makelaars Groningen

Team

Lana Schrier

Lana Schrier
Aan- en verkoopmakelaar en taxateur

Lana is erg punctueel, sociaal en betrokken. Mede door haar betrokkenheid gaat ze altijd voor het beste resultaat voor haar klanten. Ze is al 7 jaar werkzaam als make...

Maaike Diemer

Maaike Diemer
Aan- en verkoopmakelaar en taxateur

Maaike is een geboren Groningse en heeft inmiddels 6 jaar ervaring in het vastgoed. Na enkele jaren in het westen gewerkt te hebben voelt zij zich in Groningen toch h...

Norbert Wegter

Norbert Wegter
Aan- en verkoopmakelaar

Motto: "Als je gaat voor 100% tevreden klanten dan moet je soms ver gaan maar dan gaat de rest vanzelf" Regio: Groningen Over Norbert Wegter in het kort; ...

Agnes Schuttenbeld

Agnes Schuttenbeld
Assistent makelaar

Agnes is enthousiast en zeer klantvriendelijk. Ze is betrokken bij iedereen en staat u gemotiveerd en professioneel te woord.

Marieke Venema

Marieke Venema
Assistent makelaar

Marieke ondersteunt onze makelaars en staat u altijd professioneel en gemotiveerd te woord.

Miranda Schuiten

Miranda Schuiten
Assistent makelaar

Miranda ondersteunt onze makelaars en staat u altijd professioneel en vriendelijk te woord. De klant staat bij haar op nummer één.

Groningen

Contact us

Westersingel 3a
9718CA Groningen

T 050 - 760 17 77

Social update

Our newest offerings

  Spieghelstraat
 46 m2       1 Bedrooms
GRONINGEN, Flat
Spieghelstraat
   € 195.000,-
  Sabotagelaan
 75 m2       2 Bedrooms
Groningen, Appartment
Sabotagelaan
   € 200.000,-
  Friesestraatweg
 91 m2       3 Bedrooms
Groningen, Groundfloor house
Friesestraatweg
   € 275.000,-
  Grote Beerstraat
 65 m2       1 Bedrooms
GRONINGEN, Flat
Grote Beerstraat
   € 185.000,-
All offer

Office information & opening hours

Westersingel 3a
9718CA Groningen

T 050 - 760 17 77
E groningen@iqmakelaars.nl


Maandag: 09:00 - 17:00
Dinsdag: 09:00 - 17:00
Woensdag: 09:00 - 17:00
Donderdag: 09:00- 17:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: Op afspraak

Latest news

Huizenprijzen blijven stijgen, ondanks corona

Tot nu toe heeft de woningmarkt weinig last van de corona crisis. Volgens makelaarsvereniging NVM stegen de huizenprijzen het afgelopen kwartaal gewoon door. Voor een gemiddelde woning stegen de prijzen met 8,8 procent op jaarbasis. Wel is het iets minder dan de stijging van 9,6 procent in het eerste kwartaal van het jaar. 

Volgens het NVM is 52 procent van alle woningen boven de vraagprijs verkocht. Dit is hoger dan ooit. Wel daalde het aantal verkopen met bijna 4 procent in vergelijking met het tweede kwartaal in 2019. 

ABN Amro komt vandaag met een vooruitblik en denkt dat ook de huizenmarkt uiteindelijk "last gaat ondervinden" van de door de corona crisis verzwakte economie.

Dit jaar verwacht de bank nog wel een prijsstijging, van 6 procent. Maar voor 2021 verwacht de bank een kleine daling van 2 procent.

Bron: NOS

20 augustus 2020 Read more
Gevolgen van verstoorde woningmarkt Amsterdam

In Amsterdam is de woningmarkt zo verstoord dat het enkele onverwachte gevolgen heeft opgeleverd. In de hoofdstad, waar je gemiddeld een half miljoen euro voor een huis betaalt, ziet men allerlei nieuwe en onbekende maatschappelijke fenomenen opduiken.

Zo steeg het toerisme nog harder de afgelopen jaren door de komst van Airbnb, waardoor veel huizen werden onttrokken aan de woningmarkt. Voor investeerders is het aantrekkelijker om aan toeristen te verhuren dan via de traditionele weg. Voor de buurt heeft dit ook gevolgen, aangezien veel mensen nu kampen met toeristen als buren. 

Ook leidt de krapte op de huizenmarkt tot een tekort aan personeel in Amsterdam. Vooral de wat lager opgeleiden vermijden de hoofdstad vanwege de te hoge huizenprijzen, terwijl deze groep hard nodig is. In de rest van Nederland zijn er voor hen ook banen, en daar zijn woningen wel te betalen. Vandaar dat deze groep werkenden liever voor andere plekken kiest. 

Het is de vraag hoe lang deze gekte op de huizenmarkt nog gaat duren. De afgelopen 5 jaar stegen de prijzen in Amsterdam gemiddeld met 60 procent, waarmee een hoog risico op een bubbel is ontstaan. Tot de huizenmarkt weer instort blijft het in elk geval behelpen in de hoofdstad. 

Bron: Baaz

14 maart 2019 Read more

Follow us